Az SK Pont Kft.-t Sági Katalin alapította 1997-ben, mely kezdetben gyógyszer nyilvántartással, illetve kórházi gyógyszer felhasználások elemzésével  kapcsolatos  programok fejlesztésével foglalkozott, majd bekapcsolódott az akkor már piacvezető GYURIKA intézeti gyógyszertári program gondozásába

A GYURIKA szoftver története:.

1989.

GYURIKA elnevezéssel megjelent a kórházi gyógyszertárakban az első számítógépes gyógyszer nyilvántartó szakmai program, az akkori technológiának megfelelően DOS illetve dBase alapon, Clipper  alkalmazásként, majd rövid idő alatt országos elterjedtséget és elismertséget szerzett.

1999.

Az SK Pont Kft átveszi a GYURIKA szoftver üzemeltetési támogatását és továbbfejlesztését.

Ezt követően a szerteágazó felhasználói igények alapján jelentősen bővült a program funkcionalitása, megjelentek az interfészek a nagykereskedők elektronikus rendelési rendszerei, illetve a kórházi gazdasági és medikai rendszerek felé. A rendszeres gyógyszertörzs frissítések és programfrissítések  letölthetővé váltak a felhasználók számára az SK Pont honlapjáról. Egyre több intézetben vezetik be a GYURIKA osztályos gyógyszermodulját a TOBIÁS-t, mely elektronikus osztályos rendelést, osztályos készletnyilvántartást és betegre szóló gyógyszer nyilvántartást tesz lehetővé. A felhasználókkal jól működő napi szintű telefonos és e-mail-es ügyfélkapcsolat alakult ki.

2008-2009.

A szoftverek tulajdon jogait 2007 év végén teljes egészében megvette az SK Pont Kft., majd megkezdődhetett a fejlesztés a Microsoft Windows platform irányába. Ehhez a medikai rendszereket gyártó Hospitaly Kft-vel alakított ki stratégiai partnerséget, melyben  a Hospitaly fejlesztői erőforrást biztosított, a szakmai inputot pedig az SK Pont tanácsadói csapata adta. Egy közös termék született GYURIKA-HospiPharma néven, mely fejlesztése 2008 elején indult el és 2009 január 1-én került ki az első rendszer éles környezetbe.  Egyidejűleg a TOBIÁS modul is  modernizálásra került, így a GYURIKA gyógyszertári modullal integrált módon  Microsoft platformon MS SQL adatbázisban tárolja az adatokat. Innentől az ügyfelek fokozatosan tértek át az új programverzióra, a teljes átállás pedig 2014-ben fejeződött be. Azóta már mindenhol a ma is használatos verziók frissített változata teljesít szolgálatot közel negyven egészségügyi intézményben.

2018-ban az SK Pont Kft ismét kizárólagos tulajdoni jogokat szerzett a GYURIKA-HospiPharma szoftverben, mivel a Hospitaly Kft-tól megvásárolta annak szerzői jogait. Ezzel együtt az SK Pont Kft-hez igazolt át a fejlesztői csapat is, így a termék életútja ismét kizárólag házon belül folytatódhatott. Időközben új ügyvezető érkezett Tímár Dávid személyében, aki számos egészségügyi intézményben vezetett be sikeresen betegazonosító rendszereket és bár a tulajdonosi összetétel az idők során változott, még mindig jelen van az SK Pont Kft-ben az a tanácsadói, szupport és fejlesztői csapat, akik annak idején a szoftvereket közkedveltté tették, és ezzel rászolgáltak a felhasználók megtisztelő bizalmára.